Hvert år afholder Cyklistforbundet kampagnen "Vi cykler til arbejde", hvor arbejdspladser over hele landet samler sig i cykelhold og deltager i en intern konkurrence om at tilbagelægge flest kilometer på den tohjulede. 

En opfordring til at lade bilen stå

Formålet med "Vi cykler til arbejde" er, ifølge kampagnens hjemmeside, at skabe cykelglæde og fællesskab på arbejdspladserne rundt om i Danmark. Men for Nomeco handler det også om at inspirere til nye hverdagsvaner.

”Vi har et stort fokus på at inspirere vores kolleger til at finde nogle nye og mere bæredygtige vaner. Ved at være med i "Vi cykler til arbejde" får vi forhåbentligt mere – og sjovere – motion ind i hverdagen. Men det er også en klar opfordring til ikke at vælge bilen som transportmiddel til og fra arbejde.

Når vi lader bilen stå, mindsker vi vores CO2-udledning, og det skal der til, hvis vi skal nå EU’s ambition om at være klimaneutrale i 2050. Samtidig sænker vi luftforureningen, når bilen holder stille i indkørslen derhjemme – og det er også en vigtig faktor i klimaregnskabet og for sundheden", siger Stine Bjørnstrup Andersen, Sustainability Manager i Nomeco. 

"Men nu handler det hele ikke om klimatal. Det handler lige så meget om ens eget velvære. En god cykeltur kan være med til at holde hjernen skarp og give mere energi i løbet af dagen", tilføjer hun.

Mobile cykelværksteder klar med olie, pumper og værktøj

Nomeco deltager i år med lige under 100 medarbejdere fordelt på 16 hold – og for at give alle en god start på en måned i pedalerne, kommer der mobile cykelværksteder forbi Nomecos lokationer i København, Køge, Odense og Aarhus d. 1. maj. 

"Alle er velkomne til at komme forbi og give jernhesten et servicetjek, så den kan blive klar til træde igennem på cykelstierne i hele maj måned", siger Stine Bjørnstrup Andersen, som selv deltager og ønsker alle sine kolleger (og konkurrenter) en god, svedig og susende fornøjelse. 

Tak til de tre mobile cykelværksteder for et godt samarbejde: Bikerunner, Folkebo Cykler og BikeDoctor . 

Læs mere om "Vi cykler til arbejde"-kampagnen fra Cyklistforbundet her.

cykler i sydhavnen