Lidt om os

Hos Nomeco distribuerer og forhandler vi lægemidler, der er aktive ifølge Lægemiddelsstyrelsen - disse kan du finde på: www.medicinpriser.dk. Vi kan desuden tilbyde en bred portefølje af ikke-farmaceutiske produkter (disse kalder vi blandt andet ikke-apoteksforbeholdte håndkøbslægemidler og frihandelsvarer - også kaldet OTC) samt veterinære produkter og ikke-registrerede lægemidler (IRS). 

Vores lovhjemmel er en § 39-tilladelse, i henhold til Lov om Lægemidler (også kaldet GDP-tilladelse), der giver ret til engrosforhandling af lægemidler. Se tilladelserne her.

I den forbindelse er vi kontinuerligt under regelmæssig inspektion fra myndighederne, og vi forpligter os samtidigt til at lagerføre og distribuere produkter, i overensstemmelse med den til enhver tid gældende, og relevante lovgivning – herunder findes også God Distributions Praksis (GDP). 

Endvidere er vores medarbejdere, der kommer på apoteket, omfattet af tavshedspligt i forhold til  reglerne om GDPR (General Data Protection Regulation).

Priser, rabatter & betalingsbetingelser

For apoteksforbeholdte lægemidler kan apotekets indkøbspriser (AIP) findes på www.medicinpriser.dk. Derudover kan du via vores platform 'Serviceløsninger' få adgang til AIP for andre varer.

Betalingsbetingelserne spænder fra øjeblikkelig kontantbetaling til en kredit, der strækker sig til den løbende måned plus 45 dage (eller den løbende uge plus 57 dage) fra tidspunktet for levering. Disse specifikke betalingsbetingelser fastlægges i gensidig aftale mellem apoteket og Nomeco, og i visse tilfælde kan vi anmode om en kreditvurdering af apoteket.

Desuden tilbyder vi muligheden for at give omkostningsbegrundede rabatter på apoteksforbeholdte lægemidler. Se det aktuelle rabatskilt her
Der er ingen begrænsninger på handelsstørrelsen.

Ordreafgivelse

Nomeco tilbyder en bred vifte af elektroniske selvbetjeningsløsninger til apoteket. Vi opfordrer apoteket til i videst muligt omfang at benytte disse løsninger, herunder til vareinformation og varebestilling.

Ordre til Nomeco kan afgives enten elektronisk eller ved at kontakte Nomecos kundeservice via telefon eller fax.

Almindelige leverancer

Vi leverer apoteksforbeholdte lægemidler én gang dagligt fra mandag til fredag, med mulighed for tilkøb af lørdagsleverancer. I Danmark leveres apoteksforbeholdte lægemidler fragtfrit. Dog kan der pålægges et ekspeditionsgebyr på 750,00 DKK, hvis apoteket ikke har faste, daglige leverancer fra os.

Som apotek skal du sikre, at vores chauffører har adgang til varemodtagelsen, så vi kan levere dine varer ud fra optimale leveringsforhold. Vi bestræber os på at placere varerne på følgende måde:

  • Alle varer leveres i samme rum/område

  • Højst 5 kasser i højden

  • Leverancen sorteres efter navn på kassen

Hasteleverancer

I tilfælde af akut behov for apoteksforbeholdte lægemidler kan vi arrangere hasteleverancer. Bemærk at dette kun gælder i Danmark - herunder brofaste øer. I ekstraordinære tilfælde kan hasteleverancerne pålægges et ekspeditionsgebyr. på 750,00 DKK pr. leverance.

Returnering og kreditering

Ved returnering og kreditering af apoteksforbeholdte lægemidler gælder følgende retningslinjer:

  • Lægemidler, der ikke er aktive i taksten eller er udløbet, krediteres kun, hvis leverandøren kompenserer Nomeco for det fulde beløb. Som udgangspunkt kan varer kun returneres til den grossist, hvor varen blev købt.

  • Returnering af salgbare apoteksforbeholdte lægemidler kan kun ske efter aftale med Nomeco, og i henhold til gældende rabatskilt. Salgbare lægemidler skal have mere end 6 måneders holdbarhed til udløb.

  • Kølevarer tages generelt kun retur efter forudgående accept fra både leverandøren og Nomeco samt under forudsætning af, at apoteket kan dokumentere, at varene har været opbevaret i en ubrudt kølekæde.

  • Både apoteket og Nomeco skal overholde de gældende regler om CAP 30 (begrænsninger i antal pakninger ved returnering), som er beskrevet i Reklamebekendtgørelsen § 32 og fastlagt af leverandøren.

  • Apoteket skal udfylde én returseddel pr. kasse med returnerede lægemidler og skrive under på, at opbevaring og håndtering af produkterne på apoteket har fundet sted i overensstemmelse med de gældende opbevaringsbetingelser, for hvert enkelt produkt.

Bemærk: Der er ingen returret på ikke-farmaceutiske produkter, varer der specifikt er bestilt hjem til det enkelte apotek (fordi de ikke er en del af Nomecos sortiment), ikke-registrerede specialiteter (IRS) og liberaliserede veterinærlægemidler.

Reklamation

Producenterne er fuldt ansvarlige for produkternes kvalitet, og derfor ligger ansvaret for produktreklamationer, relateret til kvalitet, altid hos producenten eller importøren. Hvis du ønsker at returnere et medicinsk produkt, skal du udfylde en formular, som du finder på Serviceløsningerne.

I tilfælde af fejl i en levering fra os, bedes du kontakte vores kundeservice.

Bemærk: Der er ingen returret på ikke-farmaceutiske produkter, varer der specifikt er bestilt hjem til det enkelte apotek (fordi de ikke er en del af Nomecos sortiment), ikke-registrerede specialiteter (IRS) og liberaliserede veterinærlægemidler.

Priskreditering

Ved prisnedsættelse på lagerførte apoteksforbeholdte lægemidler krediterer vi dit apotek, såfremt leverandøren kompenserer os for det fulde beløb. Nomeco krediterer i henhold til den lagerfil, der modtages fra apotekets IT-system i forbindelse med prisændringer. Apoteket modtager priskompensationen, når vi har modtaget betalingen fra leverandøren.

Apoteket skal overholde reglerne om CAP (begrænsninger i antal pakninger ved priskreditering), som er beskrevet i Reklamebekendtgørelsen §32 og/eller fastlagt af leverandøren.

Kundeservice

Når du ringer til vores kundeservice, optager vi som udgangspunkt samtalerne. Hvis du ikke ønsker dette, så tryk 5, og samtalen optages ikke.