De seneste to år har vi i Nomeco arbejdet strategisk med specifikke mål inden for bæredygtighed og implementeret initiativer på tværs af organisationen. Det har resulteret i, at vi netop har fået tildelt en platinvurdering fra EcoVadis for bæredygtighedstiltag – hvilket placerer Nomeco i top 1 procent af alle virksomheder som er blevet vurderet. 

“I slutningen af 2023 indsendte vi en ansøgning til EcoVadis om at blive vurderet på netop bæredygtighedsområdet – det var allerførste gang, vi prøvede det. Og på årets sidste dag modtog vi svaret. Vi har fået platin, og det er det højeste, man kan opnå. Vi er så stolte og utroligt glade”, siger Stine Bjørnstrup Andersen, Sustainability Manager hos Nomeco. 

Bæredygtighed som fyrtårn

Det strategiske arbejde med bæredygtighed startede for alvor for to år siden, da vi oprettede en selvstændig afdeling for ’Sustainability’ og satte det som særskilt punkt for vores overordnede årlige målsætninger – de såkaldte ’Fyrtårne’ – hvilket gør, at bæredygtighed nu er en integreret og central del af forretningsmodellen.

”Vi startede med at identificerede nogle helt konkrete processer, som vi kunne optimere med det samme. Vi kiggede blandt andet på vores indkøbsprocesser, og nu stiller vi nogle høje krav til vores leverandører. De skal for eksempel rapportere deres CO2-aftryk, og så skal de også selv arbejde strategisk med bæredygtighed. På den måde samarbejder vi med vores leverandører om en mere bæredygtig forsyningskæde”, siger Stine Bjørnstrup Andersen.

Top-vurdering i første forsøg takket være en fælles top-indsats

”For os handler det om at sætte nogle tilpas ambitiøse og håndgribelige mål, så vi får hele organisationen med. Vi har rigtig mange medarbejdere og lokationer i hele landet – vi kan ikke gøre det alene fra hovedkontoret. Det er takket være en fælles indsats fra alle i Nomeco, at vi opnår denne flotte anerkendelse den allerførste gang, vi bliver vurderet. Det er vi meget stolte af”, siger Ken Rasmussen, CFO og chef for Sustainability hos Nomeco. 

Et ansvar for en fremtidssikret sundhedssektor 

Nomecos direktion ser det som en forpligtelse at tage bæredygtighed seriøst og integrere langtidsholdbare arbejdsgange, der gavner hele forsyningskæden.

”Vi har et ansvar for at være med til at skabe en fremtidssikret branche inden for sundhedslogistik og inden for lægemiddelindustrien – en branche der skal støtte op om den bæredygtige udvikling. Platinvurderingen viser os, at vi er på vej i den rigtige retning, men vi kan ikke læne os tilbage. Nu begynder arbejdet for alvor, for vi skal jo gerne beholde vores flotte vurdering. Og det er vi gearet til”, udtaler Henrik Kaastrup, administrerende direktør for Nomeco. 

Bæredygtighed ecovadis widescreen

Om EcoVadis

EcoVadis er den største udbyder af vurderinger af virksomheders bæredygtighed på verdensplan. Mere end 100.000 virksomheder på tværs af mere end 200 brancher bliver vurderet af EcoVadis. EcoVadis vurderer virksomheders bæredygtige indsatser inden for miljø, arbejdsmiljø, etik og indkøbsprocesser, og man kan som virksomhed opnå en af fire placeringer; bronze, sølv, guld og platin. Sidstnævnte er kun tildelt top 1 procent af de virksomheder, der bliver vurderet af EcoVadis. 

Ecovadis certificering platin