Nomeco og Otiom

12. februar 2020

Nomeco sætter sig nu i spidsen for en produktlancering til private borgere og det offentlige ved at indgå partnerskab med danske Otiom, der står bag den første lokaliseringsenhed i verden, hvor teknologien er særligt udviklet til personer med demens og deres pårørende.

Otiom skal forhandles via Specific Care, som er en nyoprettet forretningsenhed i Specific Pharma, der som et 100% ejet datterselskab under Nomeco A/S skal stå for at forhandle omsorgsprodukter til den offentlige og private sundheds- og plejesektor.

“Med vores partnerskab med Otiom ønsker vi at tage det første skridt i at etablere os som en central spiller på markedet for omsorgsprodukter til private borgere og det offentlige,” siger Henrik Kaastrup, adm. direktør for Nomeco, der foruden at være markedsledende på lægemiddeldistribution til danske hospitaler og apoteker også er en del af den førende lægemiddelgrossist koncern i Europa, PHOENIX group.

Resultat af et af Danmarks største OPI-samarbejder

”Otiom er resultatet af et af Danmarks største offentligt-private innovationssamarbejder (OPI), hvor personer med demens, pårørende, plejepersonale, foreninger, kommuner og universiteter alle har indgået i et samarbejde om én gang for alle at finde ud af, hvad der skal til for at forhindre, at personer med demens bliver væk,” siger Kim Poulsen, CEO i Otiom A/S.

“Det kan ikke være rigtigt, at folk skal dø, fordi de ikke bliver fundet i tide. Derfor tog jeg kontakt til Aalborg Universitet for at høre, om de ikke ville være med til at udvikle en holdbar løsning,” siger Anni G. Walther, formand for Ældre Sagen i Aalborg, som dermed er blandt initiativtagerne til udviklingen af den løsning, der snart vil blive tilbudt til både den offentlige og private sundheds- og plejesektor.

Fantastisk løsning

“Jeg synes, det er blevet en fantastisk løsning Otiom har lavet. Og det er så dejligt, at det ikke kun er en løsning, der kan benyttes på plejehjem, men som ethvert familiemedlem kan have gavn af. Det lægger vi stor vægt på i Ældre Sagen,” siger Anni G. Walther, der selv har været pårørende til en mor med demens, som ofte blev meldt savnet af plejepersonalet. 

Cirka halvdelen af alle danskere med demens bliver væk i løbet af deres sygdomsforløb, viser tal fra Nationalt Videnscenter for Demens, og to gange om ugen udvikler situationen sig så alvorligt, at politiets hundetjeneste må rykke ud. 

Det er Nomecos og Otioms vision, at det tal helst skal ned på nul. Første skridt bliver at lancere Otiom overfor kommuner og regioner fra 12. februar og derefter til alle danske apoteker i løbet af foråret. 

For yderligere information, kontakt presseansvarlig Andreas Hansen på tlf. 61310778 eller press@otiom.com eller læs mere på www.otiom.dk.