Returpen udbredes til apoteker i hele landet

returpen

Returpen er ikke længere på prøve – nu kan danskere med diabetes aflevere deres brugte insulinpenne fra Novo Nordisk på apoteker rundt om i hele landet. Og Nomeco støtter fortsat op.

 

I december 2020 satte Novo Nordisk gang i et pilotprojekt, der skulle gøre det lettere for danskere med diabetes at komme af med deres brugte insulinpenne fra Novo Nordisk. Insulinpennene består af blandt andet plastik, metal og glas i høj kvalitet, som kan genanvendes.

 

Læs mere om Returpen her

 

Nomeco støtter op  

 

Pilotprojektet startede i udvalgte byer, og det har givet gode resultater. Derfor udbredes det nu til apoteker i hele landet – og her spiller Nomeco fortsat en rolle. 

 

”Vi er stolte af at kunne støtte op om så godt et initiativ fra Novo Nordisk. Vi sørger for at afhente containerne med de brugte insulinpenne – afhentningen bestiller apotekerne nemt og hurtigt inde på vores serviceløsning. Når vi henter containeren, leverer vi samtidig en ny - alt sammen i vores eksisterende distributionsnetværk, så der ikke køres ekstra kilometer for at løse opgaven”, siger Søren Vesti Esbensen, direktør, Nomeco HealthCare Logistics.

 

I perioden marts 2021 til og med januar 2022 har Nomeco indsamlet 140 containere hos apotekerne.

 

Den grønne agenda i fokus

 

Bæredygtighed er på dagsordenen hos virksomheder på tværs af brancher – og formålet med Returpen hænger godt sammen med Nomecos egne ambitioner om en grønnere fremtid.

 

”Vi er glade for at være en del af et projekt som dette, der har klimaet i fokus. Returpen hænger fint sammen med Nomecos egne ambitioner inden for bæredygtighed, og det er absolut ikke sidste gang vi indgår i et samarbejde med vores samarbejdspartnere om løsninger, der skal komme vores klima til gode”, siger Søren Vesti Esbensen.