"Jeg ser frem til at stå i spidsen for unik vækstvirksomhed"

Uffe Kåre Jensen tiltræder den 1. maj som ny administrerende direktør i Specific Pharma, der handler med ikke-registrerede lægemidler (IRS) og lægemidler, der skal bruges til kliniske forsøg. 

 

”Jeg ser frem til at stå i spidsen for en vækstvirksomhed som Specific Pharma. Jeg skal føre målet om at blive den største spiller på det europæiske marked for IRS-medicin ud i livet. Specific Pharmas salg af ikke-registrerede lægemidler udgør en helt særlig niche i medicinalbranchen. Så det er en meget spændende stilling i en unik virksomhed – både i forhold det faglige, ledelsesmæssige og personlige perspektiv,” fastslår den nye administrerende direktør, Uffe Kåre Jensen.

 

Uffe Kåre Jensen kommer fra en stilling i medicinalfirmaet Roche, hvor han har været Disease Area Lead for Danmark og Island på cancerområdet - og har tidligere arbejdet for både Pfizer, Wyeth, Nycomed og Teva. Han er oprindeligt uddannet sygeplejerske og har blandt andet en BA i international marketing fra CBS og en mini-MBA fra IME - International Management Education.

 

Dermed er det en erfaren pharma-mand, der nu skal stå i spidsen for Specific Pharma og føre virksomheden til tops i Europa.

 

Foruden titlen som administrerende direktør for Specific Pharma indtræder Uffe Kåre Jensen også i ledelsesgruppen i moderselskabet Nomeco. Nomecos administrerende direktør, Henrik Kaastrup, er glad for at have ansat en stærk leder med et godt kendskab til industrien og med en stor faglighed.

 

”Vi er rigtig glade for at få Uffe ombord. Specific Pharma er midt i en spændende udvikling, hvor der er fokus på at tage virksomheden til næste niveau. En af Uffes vigtigste opgaver er derfor at sikre, at Specific Pharma etablerer sig som en moden og bæredygtig pharma-virksomhed, der kan indfri vores vækstambitioner,” udtaler Henrik Kaastrup.

 

Det er gået stærkt de seneste år for Specific Pharma, der blev etableret som et datterselskab af Nomeco i 2010 med to medarbejdere i små lokaler i Sydhavnen. Og som er gået fra salg i Danmark til nu at sælge i 11 lande. Selskabet er markedsledende i Norden, og har derudover stærke positioner i Baltikum og Holland samt salg i lande som Serbien, Kroatien og Island.

 

De nuværende 22 ansatte på adressen i Rødovre hjælper estimeret omkring 35.000 patienter om året med adgang til medicin, der af forskellige årsager ikke er tilgængelig på markedet. Det kan for eksempel være lægemidler, der ikke er registreret på det pågældende marked. Selskabet hjælper også hospitaler i restordre-situationer og skaffer specifikke lægemidler til virksomheder, der arbejder med kliniske forsøg.

 

Den nye direktør, Uffe Kåre Jensen, skal nu føre vækstrejsen videre. Med målet om at blive markedsførende i Europa følger indtog i en række nye lande i de kommende år, så selskabet kan hjælpe endnu flere patienter med at få adgang til den rette medicin.

 

For yderligere information, kontakt administrerende direktør for Nomeco Henrik Kaastrup på tlf. 2944 8649 eller på mail hka@nomeco.dk