Dansk lokaliseringsenhed til demente kan nu afprøves gratis på apoteket

En enkelt, lille brik er med til at skabe trygge rammer for personer med demens og deres familier. Lige nu tilbydes Otiom i en gratis prøveperiode på tre måneder via landets apoteker.

 

Alt for ofte oplever familier, at et familiemedlem med demens forlader hjemmet og ikke selv kan finde tilbage. Ud fra tanken, at ingen med demens må blive væk, er Otiom blevet til – en lille, robust lokaliseringsbrik, der sender en alarm til de pårørende, hvis personen med demens bevæger sig uden for prædefinerede zoner. 

 

”Det hele er bygget op omkring kombinationen af ny teknologi og GPS-lokalisering, hvor enheden er koblet op til en app. Det vil sige, at familien meget hurtigt kan finde deres familiemedlem, hvis han eller hun bevæger sig for langt væk fra hjemmet”, siger Marianne Rosager, leder af Specific Care, der forhandler Otiom i Danmark.  

 

Nem at bære – og vandtæt

Otiom er danskudviklet, og i processen er der blevet taget højde for, at brikken skal være nem at bære og ikke skabe uro hos personen med demens. 


”Selve brikken vejer kun 30 gram og har ingen forstyrrende lyde eller knapper. Den oplades trådløst, og så kan den desinficeres og maskinvaskes på op til 60 grader, så der er mulighed for at sy den ind i tøjet”
, forklarer Marianne Rosager.

 

Læs mere om Otiom

 

Tryghed er altafgørende

Otiom forhandles via Specific Care, som er en forretningsenhed under lægemiddelgrossisten Nomeco A/S. Og den danske grossist er glad for at være med til at udbrede lokaliseringsenheden.  

”Alle, der direkte eller indirekte har haft en demenssygdom tæt inde på livet, ved, at tryghed i hverdagen er altafgørende. Det er derfor vi i Nomeco er glade for at kunne tilbyde Otiom, som skaber tryghed og øget bevægelsesfrihed – både for borgere med demens, men ikke mindst deres pårørende”, siger Henrik Kaastrup, adm. direktør for Nomeco A/S. 

 

Gratis prøveperiode lige nu

Indtil den 15. september 2021 er det muligt for alle, der har demens tæt inde på livet at afprøve Otiom gratis i tre måneder. Enheden kan afhentes på udvalgte apoteker i hele landet. 

 

Oversigt: Her fås Otiom med gratis prøveperiode

 

 

Kontakt

For yderligere information kontakt venligst:

Marianne Rosager

Leder hos Specific Care

+45 2720 0233

maros@specificcare.dk