Nomeco bygger kæmpelager i Køge

Nomeco er i gang med at opføre et helt nyt lager til den industrivendte division, Nomeco HealthCare Logistics, der hermed samler sine tre lagre ét sted. Lageret bliver placeret i Køge og bliver Nordeuropas største lægemiddellager.

Lægemidler til hele Norden

Det nye lager skal stå færdigt i 2018 og forsyne grossister m.fl. i hele Norden med lægemidler. Der er således et stigende ønske fra industriens side om at konsolidere sine lagre til det nordiske marked. Da lægemidler typisk kommer sydfra med lastbil og skal videre mod nord, er Skandinavisk Transport Center i Køge en ideel placering for det store lager.

Kæmpe investering

Det er PHOENIX group’s største logistikinvestering til dato, og prisen vil være omkring en halv mia. kr. Lageret forventes årligt at håndtere lægemidler til en værdi af over 11 mia. kr.

Det mest markante ved byggeriet bliver det 30 meter høje fuldautomatiske højlager, og dertil kommer en stor terminalbygning med bl.a. køl og varemodtagelse.

Topmoderne lager

Lageret er baseret på den nyeste teknologi og er fremtidssikret – bl.a. kan det håndtere de kommende EU-regler om individuel mærkning af alle lægemiddelpakker. Med det nye lager er lægemiddelindustrien endvidere sikret den højeste kvalitet, fuld dokumentation, transparens i hele forsyningskæden og den bedst mulige sikkerhed.

Byggetilladelsen er i hus, og første spadestik forventes efteråret 2016.

  • Byggegrunden på 100.000 m2 er placeret Idunsvej 1, Skandinavisk Transport Center i Køge
  • Bygningen kommer til at fylde ca. 25.000 m2 (hvad der svarer til 3 fodboldbaner)
  • Kapaciteten bliver over 55.000 pallepladser
  • Højlageret skal betjenes af 16 fuldautomatiske kraner

 

Totalentreprenør: Max Bögl
Arkitekt: AK83 Arkitekter A/S
Leverandør af tekniske
løsninger: SSI SCHÄFER